Ingeborg Moester Acupunctuur

ingeborgmoester@gmail.com

Zaandijk

Om inzicht te krijgen in uw klachten en een juiste diagnose te stellen is het belangrijk om veel informatie te krijgen. En omdat geen mens hetzelfde is, zal niet alleen worden gevraagd naar het benoemen van uw klachten waarvoor u gekomen bent. U kunt vragen verwachten over uw eetlust, stoelgang en slaap patroon. Ook andere zaken worden besproken, denk daarbij aan uw dagindeling, uw werkzaamheden, uw humeur, of de menstruatiecyclus als u een vrouw bent. Daarnaast wordt aandachtig gekeken naar lichaamstaal- en houding, gelaatsuitdrukking, kleur en tekening van de huid en conditie van nagels en haar.Ook mag u ongegeneerd uw tong uitsteken, want de tong is een weerspiegeling van het lichamelijk welzijn. Er wordt gekeken naar de kleur, de vorm en de vochtigheid en of er aanslag op de tong zit. Er kunnen kloofjes of pukkeltjes op de tong zitten en aderen onder de tong.
Het voelen van de pols is een belangrijke manier om tot een diagnose te komen. Niet alleen wordt het hartritme gecontroleerd. Bij het linker- en rechter pols gewricht bevinden zich drie plaatsen, waar op drie verschillende diepten de pols wordt gevoeld. Op elke plek wordt nauwkeurig de snelheid, de spanning, de breedte en de diepte gemeten. Hierdoor wordt duidelijkheid verkregen in de hoeveelheid en de kwaliteit van de energie in de diverse organen.
Na een acupunctuur behandeling voelen de meeste mensen zich heerlijk loom en moe. Soms kan daarbij een dof of zwaar gevoel optreden in het behandelde deel van het lichaam. Dat is normaal en dat gevoel trekt vanzelf weer weg. Geadviseerd wordt na de behandeling water te drinken en rustig aan te doen.
 

Hygiëne
In de praktijk wordt gewerkt volgens de richtlijnen die zijn vastgesteld door beroepsvereniging Zhong. Er wordt gewerkt met steriele naalden die na gebruik worden weggegooid.