Ingeborg Moester Acupunctuur

ingeborgmoester@gmail.com

Zaandijk

Naast het behandelen met dunne steriele acupunctuur naaldjes wordt er in de praktijk vaak gebruik gemaakt van verschillende toepassingen.

 

Laseracupunctuur

Er kan gekozen worden voor laseracupunctuur, wat hetzelfde werkt als acupunctuur alleen dan met laserlicht. In plaats van naaldjes worden er laserlampjes op de acupunctuurpunten geplaatst voor stimulatie volgens de TCG, maar ook om het omliggende weefsel te stimuleren.

Voor laser wordt ook dikwijls gekozen als mensen naald-angst hebben of een extreem laag energieniveau.

 

Electro-acupunctuur
Soms kan het gewenst zijn een stroompje op de acupunctuurnaalden te plaatsen,omdat op die manier het effect beter gedoseerd kan worden, wat bij klachten als pijn, depressie of incontinentie een goede uitwerking heeft.


Ooracupunctuur

Het hele lichaam is volgens de TCG geprojecteerd op de oorschelp. elk onderdeel van het lichaam is als reflexzone op de oorschelp terug te vinden. Ieder orgaan of gewricht staat in verbinding met één of meerdere reflexzones op de oorschelp. Op de oorschelp kunnen ongeveer 360 reflexzones worden vastgesteld. Om de acupunctuurbehandeling te versterken worden er ook wel eens naaldjes geplaatst in het oor.


Moxa
Om acupunctuurpunten te verwarmen, indien noodzakelijk, wordt ook wel moxa gebruikt. Door gebruik van moxa wordt de energiestroom gestimuleerd. Moxa is gedroogde Artemisia Vulgaris, ook wel bekend als bijvoetkruid en wordt samengeperst in een staafje of als een bolletje op de naald geplaatst. Omdat moxa een kruidige geur heeft wordt als alternatief ook wel gebruik gemaakt van de zogenaamde Moxa- of TDP-lamp. Deze lamp bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deze platen worden door het hitte-element geactiveerd en hierdoor worden elektromagnetische golven gecreëerd die het celmetabolisme van het lichaam versterken.
De warmte van deze lamp wordt als zeer prettig ervaren bij alle soorten pijnklachten, botbreuken circulatiestoornissen ,gewrichtspijnen, heuppijn , reumatische klachten, rugpijn ,stress, spierpijn, spijsverteringsproblemen zoals darmklachten en spastische darm en wat al niet meer.


Cupping

Ook bij deze behandeling wordt met warmte gewerkt. Cupping is een methode waarbij verwarmde glazen bollen (cups) op bepaalde acupunctuurpunten worden aangebracht. Op deze plekken ontstaat nu een vacuüm, waardoor de doorbloeding sterk wordt gestimuleerd en blokkades kunnen worden opgeheven. De behandeling is zeer geschikt voor nek-, rug-, en schouderklachten, maar ook bij een tenniselleboog, R.S.I. gerelateerde klachten of bij griep.


Massage
Om de energiestroom te reguleren worden er soms massagetechnieken toegepast.


Kruiden
Binnen de TCG nemen kruiden een belangrijke positie in. Kruidentherapie kan als aanvulling worden voorgeschreven bij de acupunctuurbehandeling of als zelfstandige behandeling.
 

Voedingsadvies
Binnen de TCG zijn een gezonde levensstijl en gezonde voeding belangrijk. Bij het voorkomen en genezen van ziekten of bij het herstellen van ziekten kan uw behandeling worden aangevuld met een voedingsadvies.

Lichttherapie
Deze therapie kan worden toegepast bij huid-aandoeningen, artrose en jicht. Bij mij in de praktijk heb ik goede resultaten behaald bij pijn- en hitte klachten na bestraling. En vaatklachten (roodheid, blaren en vaatverharding) na behandeling met chemokuur.